Activiteiten

Het Inloophuis Midden Brabant verzorgt geregeld activiteiten.
Hieronder meer informatie over de activiteiten en de mogelijkheid om je in te schrijven. Je kan je inschrijven tot een paar maanden in de toekomst, latere data volgen.

Let op, je inschrijving is pas definitief als deze via e-mail is bevestigd.

Easy yoga

Deze ontspanningsworkshop is gericht op het voelen en herkennen van je eigen grenzen. Voor iedereen toegankelijk. Er is aandacht voor ademhaling, lichaam en geest. Alle oefeningen doen we met rust en aandacht, met als doel ons lichaam beter te voelen en onnodige spanning los te laten..

Eerstvolgende 25 september 2017
Klik om meer te lezen..

Kosten: €3,-
Zorg voor makkelijk zittende kleding, een flesje water en een handdoek.

Inschrijven

  

Qi Gong

Qi Gong (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.

Qi Gong-oefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qi Gong-oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden.

Eerstvolgende 25 september 2017
Klik om meer te lezen..
Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt geacht de stroming van Qi (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloeden. Elk lichaamdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de Qi Gong-oefeningen poogt men deze balans te onderhouden of te herstellen.

Docent: Piet Jacobs
Wanneer: wekelijks op maandagmiddag van 13.30 - 14.30 uur
Prijs per les: € 3,00

Graag aanmelden als u wilt deelnemen aan éen of meerdere lessen.

Inschrijven

  

Je partner heeft kanker, maar hoe gaat het met jou?

Thema-avond: Je partner heeft kanker, maar hoe gaat het met jou?

Partneravond
Wat verandert er in je leven als je partner of naaste kanker heeft? 

Eerstvolgende 25 september 2017
Klik om meer te lezen..

Kanker heeft niemand alleen, wordt wel gezegd. Alle aandacht gaat uiteraard naar je partner, wiens leven na het vernemen van het onheilsbericht op z'n kop staat.
Maar hoe gaat het eigenlijk met jou? Waar loop jij tegen aan? Wat doet het met jou? Waar kun je als partner terecht met jouw problemen en gevoelens. Je wilt je partner zo goed mogelijk ondersteunen, maar hoe pak je dat het beste aan?

Op deze avonden willen we graag naar je luisteren om te horen en te bespreken    wat er in je omgaat.

Heb je behoefte aan een avond voor jezelf en lotgenoten, kom dan naar onze 
gespreksavonden.

Inschrijven

  

Workshop tekenen

Teken jij graag? En vind je het fijn om met een aantal lotgenoten in een gezellige ongedwongen sfeer met pen/potlood en papier aan de slag te gaan?

Eerstvolgende 25 september 2017
Klik om meer te lezen..

Vanaf 15 mei starten we met een wekelijkse teken-workshop. Je kiest hierin zelf wat je wilt tekenen. Tekendocent Wim van Beers kan je daarbij helpen/begeleiden. Je werkt in een kleine groep met individuele aandacht. Ontspanning en prettig samenzijn staat voorop.

Heb je even geen inspiratie? We helpen je graag met ideeën en er is inspirerend beeldmateriaal voorhanden.


Wanneer: elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur

Kosten €3,- inclusief materialen

Inschrijven

  

Workshop schilderen

Ontspannen en creatief aan de slag. Dat is het uitgangspunt van de wekelijkse schildermiddag. Docente Leny Wouters begeleidt de workshop. In een relaxte sfeer maakt u kennis met de vele mogelijkheden van werken met acrylverf. Een mooiere manier om uw eigen creativiteit te ontdekken.

Eerstvolgende 26 september 2017
Klik om meer te lezen..

Meedoen
Ervaring is niet nodig. Iedereen werkt op een eigen niveau. Wekelijks is er plaats voor 6 personen.

Wanneer
Iedere dinsdagmiddag van 14:00-16:00.
Kosten € 5,00 per keer.

Inschrijven

  

Ontspanningsmassage

Een ontspannende massage kan helpen om de emotionele balans te herstellen of te bewaren, en alle opgedane indrukken en stress even los te laten.

Eerstvolgende 26 september 2017
Klik om meer te lezen..

Een lange periode van stress onderdrukt het immuunsysteem. Dit systeem is juist zo belangrijk om het herstel te bevorderen. Hierbij kan een ontspannende massage of voetmassage helpen. Mocht u ook een keer een massage willen ervaren en genieten van een heerlijke ontspannende behandeling door één van onze deskundige masseuses, kijk dan op onze website voor de data waarop zij in het inloophuis aanwezig zijn.

Het masseren duurt ongeveer een uur.
Kosten per massage: € 10,=
U kunt zich 5 x per jaar inschrijven voor deze massage.
Meenemen: 1 grote handdoek

Let op, na inschrijven wordt door ons contact opgenomen om een tijdstip af te spreken.

Indien u nog in behandeling bent, graag eerst overleg met uw arts of u een ontspanningsmassage mag ondergaan.
In overleg met de masseuse kunt u er voor kiezen of u gekleed gemasseerd wilt worden.

Inschrijven

  

Worshop Zendala

Van Krabbelkunst tot Zendala (Tekenen met fineliners)

Wie kent het niet. Doedelen, lekker een beetje krabbelen tijdens een telefoongesprek of bijeenkomst. Door het tekenen van patronen ontstaan verrassende tekeningetjes.
In deze creatieve workshop gaan we met fineliners kleine kunstwerkjes maken. Je hebt hiervoor geen tekenervaring nodig. De variatiemogelijkheden zijn legio en telkens weer verrassend.
Lekker ontspannend tekenen en even al het andere om je heen vergeten.

Eerstvolgende 26 september 2017
Klik om meer te lezen..

Voor deze workshop is geen tekenervaring vereist.

Docente: Cora van Diem

Prijs per deelname: € 3,=

Inschrijven

  

Thema-avond Hyperbare zuurstoftherapie

Genezen van Kanker! Toch nog pijn en klachten……….

Als na een zware tijd van chemotherapie, bestraling en/of operatie de artsen eindelijk zeggen “De kanker is weg”, dan is dat een hele opluchting. Wat een teleurstelling als dan blijkt dat u toch nog pijn en klachten heeft  overgehouden aan de behandeling van kanker.
Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden die kunnen helpen om de pijn en/of klachten te verminderen of laten verdwijnen. 
Vooral fysieke klachten, zoals pijn, bindweefselvorming en verminderde beweeglijkheid van de arm na bestraling van borstkanker of vaak naar het toilet moeten, bloed in urine of ontlasting en pijn na bestraling in het lage bekkengebied komen nogal eens voor. Hyperbare zuurstoftherapie kan wellicht iets voor je betekenen bij aanhoudende klachten. 

26 september 2017
Klik om meer te lezen..

Hyperbare zuurstoftherapie is een medisch specialistische behandeling die de late bestralingsklachten kan verminderen of laten verdwijnen. De behandeling zorgt ervoor dat het zuurstoftekort wordt opgeheven in het beschadigde weefsel, nieuwe bloedvaatjes worden aangemaakt en verbetert de cellen die van belang zijn voor herstel.
Inloophuis Midden-Brabant organiseert een thema-avond over Hyperbare zuurstoftherapie bij late bestralingsschade. Het Instituut voor hyperbare geneeskunde geeft informatie over de mogelijkheden van hyperbare zuurstoftherapie en een ervaringsdeskundige zal haar ervaringen met deze behandeling delen.


Wanneer:     dinsdag 26 september 2017
Waar:         Inloophuis Midden-Brabant, Wilhelminapark 29 Tilburg
Tijdstip:     19.00 uur Inloop, 19.30 start thema-avond
Kosten:    Er zijn geen kosten aan verbonden

Inschrijven

  

Workshop mandala tekenen

Een eigen mandala ontwerpen en inkleuren met verschillende materialen. Jopie Esser begeleid deze creatieve workshop waarbij kleuren en vormen de hoofdrol spelen. Talent voor tekenen is absoluut niet nodig. Mandala tekenen is een rustgevende manier om even weg te zijn uit de hectiek van alledag.

Eerstvolgende 27 september 2017
Klik om meer te lezen..
Klik hier om de folder te bekijken/downloaden.

Meedoen
Iedereen kan meedoen. De workshop biedt wekelijks plaats aan 7 personen.
Kosten € 3,00 per keer.

Inschrijven

  

Klankontspanning

Via klanken kun je blijdschap, rust, ontspanning en geluk ervaren, maar ook gevoel van onrust, boosheid of verdriet.
Voel hoe de kracht van klanken voor je kunnen werken terwijl je dit in een gemakkelijke houding ervaart, zittend op een stoel of liggend op een matje.
Laat je tijdens de workshop klankontspanning verwennen met klanken en geluiden die invloed op je lichaam en je emoties hebben.
Geniet van de rust en de subtiele klanken, laat je meenemen op reis en richt je aandacht naar binnen. Ervaar zelf wat de klanken met jou doen.

Eerstvolgende 27 september 2017
Klik om meer te lezen..

Meedoen
Zorg voor makkelijk zittende kleding en neem een grote handdoek mee. Anja Driessens is de klankwerker en begeleid de sessie

Wanneer
Woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur
Kosten €3, per keer

Inschrijven

  

Energetische ontspanning

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als het lichaam ziek is, merk je dat je ook mentaal en emotioneel niet lekker in je vel zit. En als je voor langere tijd bent blootgesteld aan spanningen en stress, kan dat ook je lichamelijke conditie aantasten. Als je tegelijkertijd je lichamelijke, emotionele en geestelijke gesteldheid wilt verzorgen, kun je kiezen voor een energetische ontspanning.

Eerstvolgende 27 september 2017
Klik om meer te lezen..
Een energetisch therapeut geeft via zijn handen energie door, die de meeste mensen ervaren als warmte, tintelingen of een zwaar en loom gevoel. De intense ontspanning die deze vorm van behandelen teweegbrengt, heeft een weldadig effect op lichaam en geest. Je zult je lichamelijk fitter en geestelijk rustiger en helderder voelen, waardoor je je ziekte en leven weer beter aankunt.

Mocht je ook een keer deze ontspanning willen ervaren, kijk dan op onze website voor de data waarop energetisch therapeut Marc Wervelman in het inloophuis aanwezig is.

Een energetische ontspanning duurt ongeveer 45 minuten.
U kunt zich 5 x per jaar inschrijven voor deze massage.

Kosten per behandeling: € 10,=.

Inschrijven

  

Workshop koken

Onder leiding van twee hobby-koks bieden wij u twee-maandelijks in een gezellige sfeer kookworkshops aan. Iedere workshop heeft een eigen thema.

Samen zetten we een heerlijke maaltijd in elkaar en de koks geven tegelijkertijd enkele tips voor de bereiding van de gerechten. Het samen koken wordt afgesloten met de gezamenlijke maaltijd aan een prachtig gedekte tafel.

Eerstvolgende 28 september 2017
Klik om meer te lezen..

Kosten zijn € 12,50 per persoon.

Maximaal 6 deelnemers per keer.

Inschrijven

  

Mindfulness

Mindfulness is een levenshouding waarop je op een bewuste en vriendelijke manier je aandacht richt op wat zich op dit moment voordoet. 

Eerstvolgende 28 september 2017
Klik om meer te lezen..

In dit kader is de Mindfulness-training een achtweekse stress-reductiemethode waarin je deze houding kunt leren ontwikkelen. Deze vorm van aandachtmeditatie vindt haar oorsprong in het Boeddhisme. De Amerikaan Jon Kabatt-Zinn (schrijver, arts en wetenschapper) heeft elementen uit deze oosterse traditie met elementen uit de westerse psychotherapie samengebracht in een achtweekse mindfulness training. Hierin leer je in 8 sessies op een ontspannen manier om te gaan met dat wat zich in je leven voordoet, op dit moment.  

Gevoelens van stress, onverwachte veranderingen in je leven die lastig kunnen zijn: je kunt ze niet voorkomen, maar je kunt wel voorkomen dat je eronder gaat lijden. Mindfulness  kan je hierbij helpen. 

Inloophuis Midden Brabant biedt deze achtweekse mindfulness-training aan. De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. De training is voor iedereen, wel van belang is dat je bereid bent om op een open en eerlijke manier je eigen leven onder de loep te nemen, zonder uit te gaan van vooronderstellingen, overtuigingen of ideeën.  

‘Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen’.  

De training wordt verzorgd door Irma Hesselmans, gediplomeerd mindfulness-trainer en loopbaan- en levenscoach. 
Zie website www.irmahesselmans.nl

Kosten: voor 8 sessies €80,- inclusief lesmateriaal; reader, oefen-cd/usb-stick

Inschrijven

  

Pedicure-ochtend

Het Inloophuis biedt iedere donderdag ochtend pedicure-behandelingen aan.
Een heerlijke ontspannende voetverzorging. Een weldaad voor uw voeten en een heerlijke ontspanning voor u zelf.

Eerstvolgende 28 september 2017
Klik om meer te lezen..

De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. 
Graag twee kleine handdoeken meenemen.
Indien u nog in behandeling bent, graag eerst overleg met uw arts of u een voetbehandeling mag ondergaan.
Kosten per behandeling €10,-

Let op, na inschrijven wordt door ons contact opgenomen om een tijdstip af te spreken.

Onze gediplomeerde pedicures staan voor je klaar!

Inschrijven

  

Mozaïek

Scherven brengen geluk! 

Bij deze creatieve workshop kun je zonder enige ervaring een heel mooi resultaat bereiken. Met stukjes tegel versier je bijvoorbeeld een bord of spiegel, helemaal naar eigen inzicht en met kleuren die jou aanspreken. Ontspanning en creativiteit in een workshop!

Eerstvolgende 28 september 2017
Klik om meer te lezen..

Wanneer: vanaf 16 februari, op dondermiddag eens in de twee weken
Prijs: eerste keer deelname: €7,50 vervolgens €4,- per keer
Extra: Wij zorgen voor de materialen

Let op: Wij willen je vragen om er rekening mee te houden dat het project dat je maakt ongeveer 3 lesdagen nodig heeft om het af te krijgen, dus graag bij aanmelden rekening houden dat je 3 lesdagen inplant (het liefst opeenvolgende data indien mogelijk).

Inschrijven

  

Kanker in je gezin, wat doet dit met je kinderen?

Als jij of je partner kanker hebt/heeft, verandert je ouderschap. Ook zal ziekte in je gezin van invloed zijn op de ontwikkeling van je kind. Hoe dan?

Eerstvolgende 3 oktober 2017
Klik om meer te lezen..

Je zult jezelf vragen stellen over wat je wel en niet vertelt, en hoe je het vertelt. Wat kan een kind weten, wat wil het kind weten en wat moet het weten? Hoe verschilt dat per leeftijdsfase? En wat helpt een kind om zich te uiten over waar hij of zij zorgen over heeft, of bang voor is. 

Hoe ben je een moeder of vader, terwijl je zo ziek bent? En wat betekent het voor je als je partner (of anderen) delen van jouw ouderschapstaken overnemen?

Deze en andere aspecten komen aan bod in de thema-bijeenkomst op 3 oktober 2017 van 14.00-16.00 of op 11 oktober 2017 van 19.30 tot 21.30 uur. Naast het verhaal van ervaringsdeskundige ouders en informatie van 2 speltherapeuten, is er ruimte om jouw ervaring te delen en/of je vragen te stellen. 

Graag aanmelden als je erbij wilt zijn.
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Inschrijven

  

Muziek & Beeldende vorming

In deze heerlijk ontspannende workshop willen we jullie laten ervaren hoe je door middel van muziek en op een creatieve (beeldende) manier weer een positief gevoel kunt ervaren. 

 

3 oktober 2017
Klik om meer te lezen..

Je gaat zelf aan de slag en hoeft geen musicus of kunstenaar te zijn. Kom gezellig meedoen en ervaar wat de kracht van muziek en beeldend vormen met je kan doen. Je wordt begeleid door muziektherapeut Anneke Naaijkens-Doek en beeldend therapeuten Fransje Nolet en Anita de Gouw

Bijdrage: vrijblijvend (donatie komt t.g.v. activiteiten binnen het Inloophuis

Inschrijven

  

Kidsclub

Voor de buitenwereld is het soms lastig om te begrijpen wat er allemaal in je omgaat als iemand van wie je houdt kanker heeft of daaraan is overleden. In het Inloophuis werken vrijwilligers die – vaak uit eigen ervaring – weten wat de impact van kanker is. Ze zijn er om naar je te luisteren, je vragen te beantwoorden en je te helpen ontdekken wat je nodig hebt om lekker(der) in je vel te zitten. Je kunt bij het Inloophuis je verhaal delen maar ook gewoon gezellig samen zijn met leeftijdsgenootjes die aan een half woord genoeg hebben om te weten wat er in je omgaat.

Eerstvolgende 4 oktober 2017
Klik om meer te lezen..
Elke eerste woensdag van de maand biedt het inloophuis laagdrempelige activiteiten aan voor kinderen. Naast spel en creatieve werkvormen is er ruimte voor ontmoetingen en gesprekken. Kinderen die te maken hebben met kanker kunnen hun verhaal vertellen, met vragen komen en steun en erkenning verwachten. Ook kunnen ze lotgenootjes ontmoeten.
Inschrijven

  

Workshop Bloemschikken

Corry Robben verzorgt ook dit jaar weer een workshop Bloemschikken, 
thema Herfst. We gaan aan de slag met natuurlijke materialen zoals hortensia, rode besjes en eikenbladeren.

5 oktober 2017
Klik om meer te lezen..
Prijs per deelname: €10,- inclusief materiaal
Meenemen: indien mogelijk een snoeischaar en een klein mesje
Inschrijven

  

Mannen en kanker

Elke laatste donderdag van de maand vindt er een themabijeenkomst plaats voor mannen die te maken hebben (gehad) met kanker. 

Eerstvolgende 5 oktober 2017
Klik om meer te lezen..
Deze avond wordt zoals altijd begeleid door Ervin Molnár. Ervin is psycho-sociaal therapeut en gespecialiseerd in het verwerken van de gevolgen van ziekte en verlies.
Alle mannen zijn van harte welkom in het Inloophuis om deze gratis avond bij te wonen!
Inschrijven

  

Zingen voor je leven

Zingen voor je leven – Tilburg is een koor voor iedereen die op welke manier dan ook met kanker te maken heeft (gehad). Zowel patiënten als hun naasten zijn welkom. Ervaring met zingen is niet nodig om mee te kunnen doen. We streven naar een ontspannen sfeer tijdens de repetities. Plezier en saamhorigheid zijn belangrijker dan de prestaties. Zingen geeft positieve energie en kan daarom een bijdrage leveren aan het leven met je ziekte. Zingen voor je leven – Tilburg maakt deel uit van het landelijk Zingen voor je leven korennetwerk van Kanker in Beeld. 

Eerstvolgende 5 oktober 2017
Klik om meer te lezen..

Repetities

Locatie: Inloophuis Midden-Brabant, Wilhelminapark 29, Tilburg

Tijdstip: donderdagmiddagen in de even weken (vanaf 16 oktober)

Prijs per les €3,00

Door wie
Stemexpressie: Anneke Naaijkens-Doek (muziektherapeut)
Repertoire: Don Henken (dirigent)
Aanmelden of informatie: het Inloophuis Midden-Brabant, 013-7851681 of mail naar:info@inloophuismiddenbrabant.nl

Inschrijven

  

Schrijfworkshop Taal van je hart

De Amerikaanse psycholoog James Pennebaker, auteur van The Life of Pronouns, verricht al drie decennia baanbrekend taalonderzoek aan de universiteit van Austin Texas en heeft ontdekt dat woorden die iemand kiest veel zeggen over zijn of haar fysieke en mentale gezondheid. Ook ondervond hij dat een verandering van woordkeuze kan leiden tot een verandering van gemoedstoestand.

Eerstvolgende 5 oktober 2017
Klik om meer te lezen..

Door middel van voorbeelden uit de praktijk neemt schrijfdocente Anja Driessens je mee naar de taal van je hart. Vaak schrijf je zelf al bijvoorbeeld in dagboeken je mijmeringen. Anja leert je relaties te leggen tussen gebeurtenissen en zo tot de kern van je emoties te komen.
Door middel van leuke, creatieve schrijfoefeningen leert ze je vanuit een ander gezichtspunt naar problemen te kijken en kom je er meer los van. Dit creëert afstand van je pijnlijke emoties. Je leert patronen in teksten herkennen.

Schrijven brengt je in contact met je hart en in beweging. Vaker schrijven heeft meerwaarde voor je persoonlijke ontwikkeling.

Je hoeft echt geen schrijverstalent te hebben.

Aantal deelnemers : max. 6
Kosten                       : € 3,-

Inschrijven

  

Reiki

Wat is reiki?
Het Japanse woord reiki betekent universele levensenergie.

Eerstvolgende 9 oktober 2017
Klik om meer te lezen..

Reiki-energie wordt ontvangen door handopleggingen. Het brengt stroming, nieuwe energie en ondersteunt je op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau. Reiki geeft rust, ontspanning en kan pijnverlichtend werken. Blokkades kunnen worden opgeruimd zodat je energie weer vrij kan stromen.
 
De behandeling wordt gegeven door een gediplomeerd reiki-behandelaar Chamira Chan Jong. Je ligt gekleed op een behandeltafel. Chamira zal haar handen op verschillende posities vlak boven of op je lichaam leggen zodat je lichaam de energie kan opnemen. Deze behandeling kan eventueel in combinatie met een massage (bij fysieke klachten).

De behandeling wordt gegeven door een gediplomeerd reiki-behandelaar Chamira Chan Jong Chu en het duurt ongeveer een uur.
Kosten: €10,-
Kom in makkelijk zittende kleding en neem een handdoek mee.

Inschrijven

  

Voeding bij kanker

Sommige mensen met kanker krijgen door hun ziekte of de daarvoor noodzakelijke behandeling, problemen met eten.
Eten is niet meer vanzelfsprekend lekker en leuk.

Eerstvolgende 10 oktober 2017
Klik om meer te lezen..

Als je smaak bijvoorbeeld is aangetast, smaakt zelfs je lievelingseten anders.
Als je door chemotherapie misselijk bent is eten wel het laatste waar je aan denkt.
Ook kan er ongewenst gewichtsverlies optreden.
Dit gewichtsverlies vermindert de weerstand waardoor je vatbaar bent voor andere aandoeningen. Een goede voedingstoestand met een gezond gewicht vermindert de kans op complicaties en ben je beter bestand tegen de behandeling.
 
Anderen kunnen juist weer last hebben van ongewenst gewichtstoename. Een juiste leefstijl is dan van belang. Ongewenst gewichtsverandering bij en na kanker vraagt een andere begeleiding en behandeling dan bij mensen die deze ziekte niet doorgemaakt hebben.

De klachten die je ervaart zijn individueel; een persoonlijk advies is dan van belang. Onze diëtist kan je adviseren en je helpen met de juiste keuzes te maken.

Let op: na inschrijven wordt door ons contact opgenomen om een tijdstip af te spreken!

Inschrijven

  

Workshop Rust creëren in je hoofd

Docent Anja Driessen kan je handvatten bieden om meer rust te creëren in je hoofd. Onder andere door middel van een begeleidende meditatie.
Meditatie is aandachtig zijn. We nemen waar wat er speelt in ons. We nodigen onszelf uit open, mild en zonder oordeel onze ervaringen te bejegenen. Het is een liefdevolle fitness voor onze geest. We maken tijd voor onszelf.

Eerstvolgende 19 oktober 2017
Klik om meer te lezen..

Wat doet meditatie
Meditatie leidt tot een meer accepterende houding en daardoor een afname van mentale klachten, maar ook tot een toename van welzijn en stressbestendigheid.
​De meditatie wordt ondersteund met gebruik van klankschalen om te ontspannen en om in de aandacht te komen
Kosten: €3,=

Inschrijven

  

Halloween Workshop Pompoen snijden

In de herfst organiseren wij een leuke workshop pompoen snijden met als
thema HALLOWEEN. 

24 oktober 2017
Klik om meer te lezen..

Aan het eind van de ochtend ga je weg met een zelf door
jou ontworpen originele “pompoenkaars” of een versierde pompoen volledig in
herfstsferen.

Heb je zin in een ontspannen en gezellige morgen?

Workshop wordt begeleid door : Rianne Eijsvogels
Prijs per deelname: € 5,=

Inschrijven

  

Meer mezelf door Kanker

Hoe kanker mij uitnodigt tot in “mijn wezen” mezelf te worden en te gaan voor het volle leven

31 oktober 2017
Klik om meer te lezen..

Judith van der Valk zal tijdens deze lezing uit eigen ervaring vertellen hoe kanker haar uitnodigt meer voor zichzelf te kiezen en te genieten van het volle leven. “Naast alle ellende, angst en onzekerheid brengt de ziekte ook kostbare levenslessen met zich mee, is mijn ervaring. Door deze te willen en durven zien en ze ook aan te nemen, is mijn leven intenser, rijker en zinvoller geworden.

Naast haar verhaal vertellen zal Judith ook zingen en fluit spelen onder begeleiding van gitarist Rinie Huigen.

Je bent van harte welkom deze lezing bij te wonen!

Een inspirerend verhaal over zelfontwikkeling en Leven met een hoofdletter

Kosten:              Er zijn geen kosten aan verbonden

Inschrijven

  

Beauty Verwendag

Een dagje genieten, met alle aandacht voor jezelf. Even ademhalen en tot jezelf komen. Op het programma staan diverse ontspanningsbehandelingen. De dag bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. Tijdens deze dag wordt door ons een lunch verzorgd.

9 november 2017
Klik om meer te lezen..

Je kunt je inschrijven voor deze dag, waarna je van ons een bevestiging ontvangt. Omdat wij zoveel mogelijk gasten een keer aan bod willen laten komen, ontvang je uiterlijk 1 week voor aanvang van ons een definitieve bevestiging of je daadwerkelijk kunt deelnemen.

Kosten: € 12,50 incl. lunch

Inschrijven

  

Lezing 'Compassie en omgaan met ziekte'

Je bent flink en sterk. Je wordt ook wel dapper genoemd. Je hebt al één en ander achter de rug.
Je bent goed (geworden)  in jezelf bij elkaar pakken en dóórgaan.
Soms voel je echter ineens een soort intense moeheid, verdriet.
Je wilt eigenlijk even schuilen. Het is een beetje op.

16 november 2017
Klik om meer te lezen..

Misschien wil je wel leren wat minder streng voor je zelf te zijn; je soms te kunnen ontspannen met alles wat er is, zonder eronder door te gaan.
Je wilt beter voor jezelf gaan zorgen.

De lezing wordt verzorgd door Janine Mutsaerts, coach en theoloog

19.00 inloop, 19.30 aanvang

Geen kosten aan verbonden

Inschrijven

  

Bond-girls

Speciaal voor jonge vrouwen die leven met kanker, in de leeftijd tot 45 jaar. Verbonden door hun vechtlust, stoerheid, kwetsbaarheid en helaas ook ziekte wordt een netwerk van steun voor elkaar gevormd. Deze jonge vrouwen lopen door kanker vaak tegen problemen aan die lastig met leeftijdsgenoten te bespreken zijn. Bij de Bond girls vind je naast gezelligheid ook een luisterend oor.

23 november 2017
Klik om meer te lezen..

We organiseren regelmatig bijeenkomsten die passen bij de behoeften van de groep, waarbij eigen inbreng heel belangrijk is. Voorbeelden van activiteiten zijn onder meer een tapas workshop, een bijeenkomst met partners, een verwendag met moeders en een educatieve bijeenkomst over voeding en kanker.

Niks hoeft, alles mag
Wij begrijpen als geen ander dat je het ene moment meer behoefte hebt aan lotgenotencontact dan het andere. Soms ben je misschien op zoek naar steun, terwijl je een tijdje later even niet meer geconfronteerd wil worden met de ziekte. Dat is oké. Wij zijn er wanneer jij daar behoefte aan hebt, zonder verplichtingen.

Kosten: €5,00

Inschrijven

  

Voorlichtingsbijeenkomst Kanker en Werk

Werk is een belangrijke factor in het leven: als bron van inkomen, maar ook als bron van sociale contacten, structuur, plezier en zingeving. Bij confrontatie met kanker lukt het sommige mensen om (met aanpassingen) aan het werk te blijven. Voor anderen is de behandeling te zwaar om het werk vol te houden.

31 december 2017
Klik om meer te lezen..

Wat zijn uw rechten en plichten als werken nu niet lukt? Wat gebeurt er met uw inkomen? Wat zegt de “Wet Verbetering Poortwachter”? Hoe werkt de WIA? Wat doet de bedrijfsarts? En het UWV? Wat betekent re-integratie Spoor 1 en Spoor 2? Hoe informeert u uw werkgever en collega’s? Welke initiatieven worden er van u verwacht?

Kosten €4,- per bijeenkomst

Cécile Collaris begeleidt de voorlichtingsbijeenkomst . 
Ze is ervaringsdeskundige en onder meer gespecialiseerd in het verbeteren van concentratie. Cecile is als re-integratiecoach verbonden aan Stap.nu en Do Some Good.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cecile Collaris
www.soulide.nl
www.kankerenwerk.nl

Inschrijven

  

Mama heeft kanker....wat nu?

Wij, Tineke Brug en Marina van de Pas, willen ons graag even voorstellen als nieuwe vrijwilligers van het inloophuis. Wij zijn beiden ervaren speltherapeut, pedagoog en ouderbegeleider en voeren een eigen praktijk op twee verschillende locaties in Tilburg waarbij wij hulp geven aan kinderen, jongeren en/of hun ouders die worstelen met diverse problemen. 

31 december 2017
Klik om meer te lezen..

http://www.speltherapie-ouderbegeleiding.nl 

Voor bezoekers van het inloophuis willen wij de mogelijkheid bieden om een afspraak te maken voor een gratis consultatie (1x per jaar) indien er vragen en/of problemen zijn met kinderen/jongeren in samenhang met kanker. 

Inschrijven

  

Coaching

Samen kijken we naar jouw behoeftes

Een gesprekspartner
De diagnose kanker, wat doet dat met je? Je krijgt te maken met ‘onomkeerbaar nieuws’. Hierdoor word je, of je wilt of niet, gedwongen om stil te staan bij datgene wat je overkomt.

31 december 2017
Klik om meer te lezen..

Misschien voelt het alsof je vaste bodem nu los zand is, of zelfs wel drijfzand.  
 
Janine Mutsaerts is coach en theoloog en staat met hart en ziel voor je klaar om naar je te luisteren. Ze probeert samen met jou een bodem te vinden, of een anker. Net hoe jij het ziet en beleeft. Heb je behoefte aan een gesprek meld je dan aan.
 
Wanneer: Op afspraak
Prijs       : 3 euro

Inschrijven

  

Activiteiten

Agenda

Klik op een datum met blauwe achtergrond om alleen activiteiten te zien op die datum.